Om mig

Savkunst

Dorthe Hedensted Lund

Hvorfor træ og motorsav?


Jeg blev født en forårsdag i maj langt ude på landet, nærmere bestemt i landsbyen Emmerlev ved Vadehavet og de store, åbne vidder. Så måske var det uundgåeligt, at jeg skulle udvikle en interesse for naturen, - som jo er hovedattraktionen i den del af Danmark. I hvert fald bestemte jeg mig for at læse skovbrug på det daværende KVL - også kendt som Landbohøjskolen. (Nu er det en del af Københavns Universitet).

Nå, men i hvert fald betød det, at jeg måtte tilbringe et år i skovbrugspraktik i Oksbøl, da det var et krav for at starte på studiet. Det passede mig fint! Og det var så her, at jeg første gang stiftede bekendskab med motorsaven...


Da jeg også gennem en årrække havde været frivillig hjælper ved Højer Internationale Skulptursymposium, så var springet til at give sig i kast med skulptursavning ikke ret stort. Hvor svært kunne det være? Tanken blev til handling, og efter at have forsynet diverse familemedlemmer og naboer med skulpturer, lykkedes det, at få kunder, hvor der ikke på forhånd var en personlig relation. ;-)

Og ydermere fik jeg lov til at deltage i Højer Internationale Skulptursymposium som en af de 15 kunstnere. - Jeg identificerer mig stadig ikke helt med kunstner-titlen. Og selvom jeg til tider har følt mig som amatør blandt de professionelle, når der gensidigt blev fremvist billeder af tidligere tiders præstationer, så var og er det sjovt og inspirerende at være med.

Lidt video

Indslag fra  symposium i Sønderborg 2012